Duurzame energie

Energiebesparende Lage Temperatuur Verwarming LTV

We verwarmen allemaal onze woning en meestal gebeurt dit via een CV-ketel en radiatoren. Maar er zijn ook alternatieve manieren om uw huis te verwarmen. Een mooi en duurzaam voorbeeld hiervan is LTV. LTV staat voor Lage Temperatuur Verwarming, waarmee energie bespaard kan worden. Bij LTV wordt water verwarmd tot hooguit 55 graden Celsius.

Om van LTV gebruik te kunnen maken is een speciale HR cv-ketel of een warmtepomp nodig, in combinatie met lage temperatuur radiatoren of vloer- en/of wandverwarming. Goed geïsoleerde woningen, met een LTV-systeem gebruiken minder energie voor verwarming. Nog een aantal voordelen van LTV zijn een aangename stralingswarmte met minder kans op tocht, een betere luchtkwaliteit en in combinatie met een warmtepomp kan de woning zomers zeer energiezuinig gekoeld worden. 

Wilt u weten wat er in uw woning mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend informatief gesprek!

Vloerverwarming: Duurzaam en comfortabel

Natuurlijk is vloerverwarming heel comfortabel tegen koude voeten in huis. Maar daarnaast is vloerverwarming ook een heel duurzame manier om uw woning te verwarmen. Wat betreft vloerverwarming is er de keuze uit een elektrisch systeem en een warmwatersysteem. Een vloerverwarming die werkt op een elektrisch systeem wordt aangesloten op elektriciteitsnet en de vloerverwarming die d.m.v. het warmwatersysteem werkt wordt op de CV aangesloten.

Een vloerverwarming ligt tussen vloer en isolatie; elektrische vloerverwarming ligt 'in' kabels onder de vloer en bij het warmwatersysteem gaat het water dat de vloer moet verwarmen door buizen. Vloerverwarming is duurzamer dan water in een CV, omdat het water dat gebruikt wordt om de vloer te verwarmen minder warmte nodig heeft om naar behoren te verwarmen. Dit heeft positieve gevolgen voor het energieverbruik.

De warmte van vloerverwarming blijft langer in de ruimte hangen doordat het van de vloer naar boven uitstraalt. Warmte uit een CV gaat sneller verloren. Door vloerverwarming samen te gebruiken met een warmtepomp bespaar je nóg meer energie. 

Twee vliegen in één klap!

Met de aanschaf van een vloerverwarming slaat u twee vliegen in één klap. Vloerverwarming verwarmt niet alleen uw huis maar koelt het huis eveneens door koud water door het systeem te laten gaan. In plaats van de aanschaf van een airconditioning doet u een voordeliger aankoop door te kiezen voor vloerverwarming.

De vloerverwarming kan als hoofdverwarming worden toegepast, waardoor er geen radiatoren meer nodig zijn. Dit is natuurlijk op esthetisch vlak een voordeel en het geeft extra comfort doordat er zich geen stofdeeltjes kunnen nestelen. Doordat vloerverwarming met een lage temperatuur over een groot oppervlak werkt, creëert het een zeer comfortabele gevoelswarmte.

Ook weten of uw woning en vloer zich lenen voor de aanleg van vloerverwarming? Wij komen graag bij u langs voor een passend advies!

Bespaar op uw energierekening en het milieu met een zonneboiler

Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van een zonneboiler. Niet verwonderlijk, want een zonneboiler is altijd een duurzame keuze! Door een zonneboiler te gebruiken voor het opwekken van uw warme water, bespaart u zomaar de helft op de energiekosten voor warm water. Daarnaast voorkomt u met een zonneboiler flinke hoeveelheden CO2 uitstoot, omdat u geen fossiele brandstof gebruikt. Zonneboilers zijn er in verschillende soorten en maten. Wij laten u graag zien welke mogelijkheden er zijn!

Profiteer van de voordelen van zonnepanelen!

We zien ze steeds vaker op de daken liggen; zonnepanelen. Zonnepanelen, ook wel PV panelen, zetten zonlicht om in elektriciteit. Hiermee vormen ze een aantrekkelijk alternatief voor andere energiebronnen, want de zon schijnt voor niets en zal er altijd zijn. Daar komt bij dat de energieprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen en naar verwachting zullen ze dit ook blijven doen. Door te kiezen voor zonnepanelen, kunt u voor een groot deel onafhankelijk van de energiemaatschappijen worden.

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds voordeliger geworden, zodat ze zichzelf nu nóg sneller terugverdienen. Bent u benieuwd naar de kosten en opbrengsten van zonnepanelen op uw woning? Wij maken graag een vrijblijvende prijsopgave voor u!